woensdag 28 augustus 2013

Raduno II Sulejów Polen

Zondag 16 juni 2013 was er een Raduno voor de tweede keer georganiseerd in Sulejów, Polen. Dit jaar zijn wij daarbij aanwezig geweest en het was voor ons een super geslaagde dag, waarbij onze Divina JBOB is geworden! 

De keurmeesters waren niemand minder dan de
twee Italiaanse rasspecialisten en tevens fokkers van ons  geliefde ras; Roberto Gianuli, van kennel: dell'Antiqua Apulia en Alessandro Bigozzi van de kennel: I Corsi Della Nevaia . Het bezoek aan Sulejów was onderdeel van onze vakantie, waarin we ook nog naar een Poolse fokker zijn geweest en anderhalve week relaxen in een  meer dan hondvriendelijk huis in Tsjechië. Klik hier om het hele verslag van ons Tsjechisch / Poolse avontuur te lezen.
 
 

De show 
Het was een beetje onduidelijk wanneer de show zou gaan starten, maar dat mocht de pret niet drukken. Wij hebben ons prima vermaakt met de mensen die ook aanwezig waren op het terrein. Het aantal ingeschreven honden viel ons een klein beetje tegen, aangezien we graag veel nieuwe Cane Corsi zien en een eventuele interessante reu wilden ontdekken in deze hoek van Europa. We hebben evengoed veel geleerd, gezien en een hoop nieuwe mensen gesproken en leren kennen.


Ch. Guardiano Degli Angeli CaLudo -
3U Kampioensklasse


Als eerste van onze kanjers was Ludo aan de beurt, in de kampioensklasse. Hij had behoorlijk last van de warmte met zijn bijna 7 jaartjes oud. Hij toonde daarom niet heel mooi, en liep niet zo imposant als anders. Ze waren evengoed onder de indruk van zijn conditie, helemaal toen ik vertelde hoe oud hij was. Hij werd derde in zijn klasse, met een geweldig mooi rapport.
 

Rapport  Ludo (vertaald uit het Pools naar het engels): 
Foto: ©Ellen Willems

7 years old. 
Correct bite. 
Good skull lines. 
Good skull proportions. 
Good nose. Muzzle not filled enough. 
Good colour of eye. Eye little bit too small. 
Correct angulation back. Good tailset. 
High class male. Very good movement.

Italian Guardian Divina -
1U beste Jeugdhond
 

Onze Fien. Wat zijn we trots op haar. Ze werd beste van haar klasse, en uiteindelijk ook nog van de jeugdreuen (geen van de reuen had een U behaald), waardoor ze JuniorBOB werd! Er stonden mooie meisjes bij haar in de klasse, en een aantal daarvan ook nog gecoupeerd, dus ik was heel blij verrast! Ze kreeg ook een prachtig keurrapport mee.

 

Rapport  Divina (vertaald uit het Pools naar het engels):  

15 months.
Correct bite.
Good proportions muzzle to skull.
Correct eye position. Little bit round.
The muzzle good full. Correct stop.
Nice expression. Little bit too much wrinkles. Good chest. Nice bone. Excellent topline. Excellent angulation. Proportional body. Very nice movement.  


Foto: ©Ellen Willems
Inri a.k.a Beretta - 4U Openklasse

Beretta heeft het ook super gedaan. Ze had sterke competitie. Ze was net een dag eerder schijnzwanger geworden, en was daardoor haar mooie strakke figuurtje kwijt geraakt. En ondanks de warmte, heeft ze zich heel netjes gepresenteerd. 
Rapport  Beretta (vertaald uit het Pools naar het engels): 
Foto: ©Ellen Willems

Correct bite
Underjaw too wide
Good eye position
Muzzle small filled. Good profile.
Good ear position.
Proportional bone
Body too long, topline not correct (but could be of hormones)
Good movementBest Of Breed
Aangezien Divina beste jeugdteef was, stond ik al klaar voor het keuzemoment voor beste teef. Mijn naam werd ook omgeroepen, maar terwijl ik de ring inliep werd ik teruggestuurd. Ik begreep er niks van. Na enig onderzoek bleek dat Divina meteen tegen de beste reu en teef moest voor de BOB keus. De keurmeesters benoemden de pluspunten van de drie Cane Corso's die nu nog in de ring waren overgebleven. Ze waren vol lof over het drietal. Zo gaaf om te horen. Helaas werd de andere teef BOB, maar ik was al heel trots en blij met ons resultaat.

We willen Joanna Lerczak van kennel Gang Pregusów bedanken. Zij heeft de rapportjes voor ons vertaald. En daarnaast ook de organisatie, en natuurlijk, niet te vergeten, de keurmeesters. Voor ons is dit een hele mooie dag, waar we met veel trots en blijdschap op terugkijken. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten