woensdag 28 augustus 2013

Bezoek aan de Poolse kennel Almapaulus


Dinsdag 18 juni 2013 hebben wij een bezoekje gebracht aan Cane Corso Kennel AlmaPaulus. Deze Poolse fokkers zitten in Zuid-Polen (Zawiercie) in de buurt van Krakau. Dawid had met ons afgesproken bij zijn compagnon Pavel, waar bijna alle honden van deze kennel wonen. We hebben kennis mogen maken met alle honden die daar aanwezig waren.

Het bezoek aan deze kennel was onderdeel van onze vakantie, waarin we ook nog naar een Poolse hondenshow zijn geweest en anderhalve week relaxen in een meer dan hondvriendelijk vakantiehuis in Tsjechië. Klik hier om het hele verslag van ons Poolse / Tsjechische avontuur te lezen.

We had a great time! Thanks Dawid & Pavel for your hospitality! 


Al vroeg in de ochtend vertrokken we vanuit ons Poolse vakantiekrotje in Sulejów, om naar het indrukwekkende kamp Birkenau in Auschwitz te rijden. Na een korte stop daar, reden we al snel door naar onze afspraak met Dawid & Pavel. Ongeveer 14.00 uur arriveerden we bij een prachtig huis waar we hartelijk werden ontvangen. Onze eigen hondjes, die in een rijdende oven zaten, mochten heerlijk vrij rondrennen in de grote tuin van Pavel. Ze kregen vers water en een hele bult aan aandacht en knuffels van de Poolse mannen.


Indianendorp
Daarna begonnen we hun honden te ontmoeten en te bekijken. Uiteraard met fotocamera in de aanslag. Wouter en ik werden al snel meegenomen naar een Indianendorp, waar Pavel een huisje voor ons had gereserveerd om ons even lekker op te kunnen frissen en 's avonds te kunnen overnachten. Het was een indianendorp met alles erop en eraan. Inclusief wigwams. Onze hondjes bleven achter bij het huis van Pavel, waar Dawid een oogje voor ons in het zeil hield. Bij terugkomst voelden de hondjes zich daar al helemaal thuis.


Ch.Pl. Apolonia Auri Al-Ma-Paulus HD-A

Sightseeing
We gingen natuurlijk nog meer honden bekijken en fotograferen. Echt prachtig om te zien, hoe Pavel zijn honden weet te kalmeren en in stand weet te zetten. Nadien werden we door de heren en een paar van hun vrienden verwend met een riante BBQ. Heerlijk, wat werden we verwend. Na het eten wilden ze ons graag nog meer honden van hun kennel laten zien, welke bij hun vrienden woonden op een kleine 10 minuten afstand, met de auto, vandaan. Onderweg wilden ze ons ook graag wat meer van de prachtige omgeving laten zien, maar helaas kwam de regen plots met bakken uit de hemel.

We sloten de dag af in ons huisje in het indianendorp. Helaas konden we de slaap niet vatten, en besloten we midden in de nacht naar onze volgende bestemming te rijden.
Karlos Mao-Dao


Klik hier om een selectie foto's van ons bezoek aan deze kennel te bekijken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten